Beter bijten, leuker lachen

Parodontitis

Onderzoek toont aan dat 35% van de bevolking parodontitis heeft, waarvan 15% een ernstige vorm. Parodontitis (kaakbotontsteking) is een ontsteking aan de fundering van het gebit. De oorzaken hiervan lopen uiteen: bacteriën, mondhygiëne, erfelijke belasting, roken, stress, voeding en algehele gezondheidsstatus. De ontsteking onstaat wanneer bacteriën zich ophopen bij de tandvleesrand. Een onvoldoende dagelijkse verzorging kan daarvan de oorzaak zijn. De onsteking begint bij de tandvleesrand en breidt zich uit naar het onderliggende kaakbot. Het kaakbot gaat verloren, waardoor tandvlees terugtrekt en tanden en kiezen los komen te staan en verloren kunnen gaan.
Kaakbotontsteking gaat over het algemeen niet gepaard met pijn. Behandeling door een mondhygiënist is noodzakelijk om botverlies stop te zetten. De conditie van tanden en omringend weefsel wordt in kaart gebracht om de exacte behandeling te bepalen. Behandeling bestaat uit intensieve reiniging, eventueel onder verdoving, gevolgd door een uitgebreide poetsinstructie.

De mondhygiënist is de aangewezen professional binnen de tandheelkunde om parodontitis in kaart te brengen, te behandelen en stop te zetten, met als doel goed gewortelde tanden en kiezen.

Afspraak maken of bel 0485 53 03 03