Praktijkinformatie

Wij werken met geavanceerde apparatuur zodat de behandeling zo effectief, prettig en hygiënisch mogelijk zal verlopen. 

Hygiënisch werken en aandacht voor infectiepreventie zijn belangrijke aangelegenheden. 
Om een goede hygiëne in de praktijk te waarborgen is in eerste instantie de richtlijn 'praktijkhygiëne tandheelkunde' ontwikkeld. Deze is in april 2016 herzien door de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en verder ontwikkeld tot de 'Praktijkrichtlijn Infectie Preventie in de Mondzorg Praktijk'. 
Deze WIP richtlijn is tijdens COVID19 uitbraak aangevuld met de Leidraad Mondzorg. Alle werknemens  van Mondhygienistenpraktijk Boxmeer zijn op de hoogte van de opgestelde WIP hygiene.

Onze sterillisatie voldoet aan de nieuwste eisen.
Instrumenten worden in cassettes bewaard. Schone instrumentencassettes worden in een speciale container bewaard. Gebruikte (en dus bevuilde) instrumenten worden opgeborgen. Twee maal daags gaan de cassettes met gebruikte instrumenten voor reiniging in een Miele Thermodesinfector. Daarna worden instrumenten gesteriliseerd in een Anthos 17 autoclaaf. Elk reinigingsproces wordt bewaakt en opgeslagen op een USB stick.

Onderhoud van de apparatuur
Mondhygiënistenpraktijk Boxmeer B.V. heeft onderhoudscontracten voor alle apparatuur t.b.v. behandelen en sterillisatie. Onderhoud wordt conform voorgeschreven richtlijnen uitgevoerd.

Aan de behandelstoel
Alle oppervlakten worden vóór en na iedere behandeling gedesinfecteerd met alcohol. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met disposabels ofwel wegwerpmateriaal. Kranen zijn voorzien van sensor bediening. De handzeep en handalcohol dispensors zijn voorzien van elleboogbediening om optimaal schoon te bedienen.

Waterkwaliteit behandelstoel
De herziene richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken besteed aandacht aan de waterkwaliteit van de behandelunit. Wij voldoen aan de richtlijn en nieuwe normen 'schone waterkwaliteit behandelunit'.

Medewerkers
Medewerkers binnen Mondhygiënistenpraktijk Boxmeer B.V. die in aanraking komen met instrumentarium, zijn hepatitis-B gevaccineerd.

Prikpunt
Mondhygiënistenpraktijk Boxmeer B.V. is aangesloten bij Prikpunt.

AED Defibrilator 
Er is een AED defibrilator aanwezig. Het personeel is getraind om hiermee te werken.

Vol-automatische alcoholdispenser
Bij binnenkomst verzoeken we bezoekers van Mondhygienistenpraktijk Boxmeer hun handen te desinfecteren. Dit draagt bij aan een veilge en hygienische omgeving.