Praktijkygiëne

 

Wij werken met geavanceerde apparatuur zodat de behandeling zo effectief, prettig en hygiënisch mogelijk zal verlopen. 

Hygiënisch werken en aandacht voor infectiepreventie zijn belangrijke aangelegenheden. 
Om een goede hygiëne in de praktijk te waarborgen is in eerste instantie de richtlijn 'praktijkhygiëne tandheelkunde' ontwikkeld. Deze is in april 2016 herzien door de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) en verder ontwikkeld tot de 'Praktijkrichtlijn Infectie Preventie in de Mondzorg Praktijk'. 

Onze sterillisatie voldoet aan de nieuwste eisen.
Instrumenten worden in cassettes bewaard. Schone instrumentencassettes worden in een speciale container bewaard. Gebruikte (en dus bevuilde) instrumenten worden opgeborgen. Twee maal daags gaan de cassettes met gebruikte instrumenten voor reiniging in een Miele Thermodesinfector. Elk reinigingsproces wordt bewaakt. 

Onderhoud van de apparatuur
Mondhygiënistenpraktijk Boxmeer B.V. heeft onderhoudscontracten voor alle apparatuur t.b.v. behandelen en sterillisatie. Onderhoud wordt conform voorgeschreven richtlijnen uitgevoerd.

Aan de behandelstoel
Alle oppervlakten worden vóór en na iedere behandeling gedesinfecteerd met alcohol. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met disposabels. Kranen zijn voorzien van sensor bediening. Ook handzeep en handalcohol dispensors zijn voorzien van sensorbediening. 

Waterkwaliteit behandelstoel
De herziene richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken besteed aandacht aan de waterkwaliteit van de behandelunit. Wij voldoen aan de richtlijn en nieuwe normen 'schone waterkwaliteit behandelunit'.

Medewerkers
Medewerkers binnen Mondhygiënistenpraktijk Boxmeer B.V. die in aanraking komen met instrumentarium, zijn hepatitis-B gevaccineerd.

Prikpunt
Mondhygiënistenpraktijk Boxmeer B.V. is aangesloten bij Prikpunt.