Jeugd & mondhygiëne

Gewoon Gaaf is een preventieprogramma speciaal voor jeugd tot 17 jaar. Deze zorg wordt voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Het kost u als ouder dus helemaal niets. Dit programma is heel geschikt voor kinderen met een melkgebit en is extra begeleiding van groot belang in de orthodontische- ofwel beugelfase. Preventie met als doel: geen gaatjes en gezond tandvlees!

Gewoon Gaaf! Wie gewoon zijn best doet, op de juiste manier zijn tanden poetst en er een gezond voedingspatroon op na houdt, houdt zijn gebit gewoon gaaf!

Wist u dat?
Spelregels gezonde voeding. Snoep verstandig eet een appel?? Dat klopt, maar ook in fruit en vruchtensappen zitten suikers en zuren. Een gebit kan 7 eet- en drinkmomenten per dag verdragen. Eet uw kind meer dan 7 maal per dag, dan er is verhoogde kans op het ontstaan van nieuwe gaatjes of tanderosie. Suikers veroorzaken gaatjes en zure producten veroorzaken tanderosie. Dit is het oplossen van tandglazuur. Tanden en kiezen worden dan dunner. Het gevolg is een kwetsbaar, geler en gevoelig gebit. Een voedingsdagboekje kan uitkomst bieden. Dit geeft inzicht in het eetpatroon. De mondhygiënist kan voedingsadviezen geven om zo gaatjes actitviteit en tanderosie te minimaliseren. 

Afspraak maken of bel 0485 53 03 03