Informatie

Ons doel: het behoud van jouw eigen gebit, minder gaatjes en een schone en frisse mond.

De meest voorkomende reden voor een bezoek aan de mondhygienist is ontstoken tandvlees (parodontitis). We behandelen klachten, maar werken ook preventief. Daarom nodigen we ook graag kinderen uit in het kader van het 'Gewoon Gaaf' preventie programma en geven we jongeren een VIP behandeling (Voorkomen - Instructie - Preventie). 

Ons werkwijze is transparant. We vertellen je helder wat er aan de hand is in jouw mond en zeggen duidelijk wat je te wachten staat. We informeren je graag over de conditie van jouw tanden, tandvlees en/of implantaten en maken samen met jou een haalbaar plan om jouw mond in goede conditie te krijgen.

De tandarts en mondhygiënist hebben hetzelfde doel: een gezond gebit. Ze hebben wél twee verschillende specialiteiten. De tandarts richt zich op de tanden en kiezen zelf. Hij vult gaatjes, trekt kiezen en voert –bijvoorbeeld- wortelkanaalbehandelingen uit. De mondhygiënist houdt zich bezig met gezond tandvlees en preventie. Door tandplaque te verwijderen worden onder andere gaatjes en ontstekingen voorkomen waardoor je jouw tanden kunt behouden. Voor een gezonde mond zijn dus tandarts én mondhygiënist van belang. Voor jong en oud.

graphic elements
loading