Zwanger

Wil je zwanger worden of ben je in blijde verwachting? Dan zijn er een aantal maatregelen die je neemt om te zorgen dat je zwangerschap voorspoedig verloopt. Een schone mond is zeker tijdens jouw zwangerschap erg belangrijk. 
Als je in verwachting bent, loop je meer kans op een tandvleesontsteking, ofwel zwangerschapsgingivitis. Dit ontstaat doordat de hormoonhuishouding veranderd. Je kunt rood en gezwollen tandvlees krijgen, soms ontstaan bloedingen bij het poetsen. Als zwangerschapsgingivitis niet goed behandeld wordt, kan dit leiden tot een (te) vroeg geboorte of een laag geboorte gewicht. 
Het is daarom erg belangrijk om het ontstaan van tandvleesontstekingen te voorkomen of te laten behandelen alvorens of tijdens een zwangerschap. 
De mondhygiënist begeleidt je hierin graag. Zij kan middels een gebitsreiniging en poetsadviezen samen met jou werken aan een goede mondgezondheid. Dit is gezond voor jou & voor jouw baby!
Heb je een tandheelkundige aanvullende verzekering, dan worden de kosten meestal vergoed.

Door hormoonwisselingen en een toenemende doorbloeding van het tandvlees liggen tandvleesaandoeningen op de loer. Bij een tandvlees onsteking is je tandvlees rood en bloedt het snel. Dit wordt zwangerschapsgingivitis genoemd. Een vieze smaak kan ook duiden op een tandvlees onsteking. Het tandvlees doet meestal geen pijn, maar kan wel gevoelig zijn bij poetsen en bij aanraking. Ee heel belangrike reden om goed voor jouw tandvlees te zorgen is het risico op een laag geboorte gewicht of zelf een vroeggeboorte. Een tandvlees ontsteking is dus een risico voor het ongeboren kind.
De volgende voorzorgsmaatregelen raden we je aan:
-Poets 2 maal daags je tanden
- reinig de ruimtes tussen de tanden en kiezen
-Als je door misselijkheid moet braken, poetst daarna niet meteen jouw tanden. Het is verstandiger om na braken de mond even na te spoelen met water of met een mondspoelmiddel.
-De mondhygienist is opgeleid om jou als zwangere zo goed mogelijk te helpen om je mond gezond te houden, dus het is aan te raden om elke twee tot drie maanden een mondhygienist te bezoeken.

Wacht als zwangere vrouw niet af, maar zorg goed voor je mond en ga preventief naar de mondhygienist voor jouw gezondheid en dat van je ongeboren kindje.

Afspraak maken of bel 0485 53 03 03