Zwanger

Wil je zwanger worden of ben je in blijde verwachting? Dan zijn er een aantal maatregelen die je neemt om te zorgen dat je zwangerschap voorspoedig verloopt. Een schone mond is zeker tijdens jouw zwangerschap erg belangrijk. 
Als je in verwachting bent, loop je meer kans op een tandvleesontsteking, ofwel zwangerschapsgingivitis. Dit ontstaat doordat de hormoonhuishouding veranderd. Je kunt rood en gezwollen tandvlees krijgen, soms ontstaan bloedingen bij het poetsen. Als zwangerschapsgingivitis niet goed behandeld wordt, kan dit leiden tot een (te) vroeg geboorte of een laag geboorte gewicht. 
Het is daarom erg belangrijk om het ontstaan van tandvleesontstekingen te voorkomen of te laten behandelen alvorens of tijdens een zwangerschap. 
De mondhygiënist begeleidt je hierin graag. Zij kan middels een gebitsreiniging en poetsadviezen samen met jou werken aan een goede mondgezondheid. Dit is gezond voor jou & voor jouw baby!
Heb je een tandheelkundige aanvullende verzekering, dan worden de kosten meestal vergoed.

Tevens hebben hormonale veranderingen door menopauze en IVF behandeling ook invloed op de mondgezondheid. Juist dan is het voornaam de mondhygiënist te bezoeken.

Afspraak maken of bel 0485 53 03 03