Jeugd 0-18 jaar

'Gewoon Gaaf' preventie programma
Irritaties in de mond, zoals bloedend tandvlees, gevoelige tanden of aften, kunnen jouw leven aardig beïnvloeden. Hoe jong of oud je ook bent. Door op jonge leeftijd te starten met preventieve zorg, voorkom je problemen op latere leeftijd. De Gewoon Gaaf-methode voor kinderen van 0-18 jaar bij de mondhygiënist helpt daarbij.

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar (en ouders). De mondhygiënist geeft jou en jouw kind advies dat is afgestemd op het gebit van jouw kind. Bij Gewoon Gaaf maakt de mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is je kind aan het wisselen? Heeft je zoon of dochter (beginnende) gaatjes in zijn gebit? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de mondhygienist het moment waarop hij jou en je kind weer wilt terugzien. Soms zal de mondhygienst het gebit extra beschermen door een fluoridebehandeling geven. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt naar ieder individu.

Preventieve zorg bestaat uit:

  • voorlichting over het ontstaan en voorkomen van gaatjes en ontstekingen
  • informatie over het effect van voeding op het gebit
  • informatie over het effect van poetsen, tandenknarsen of klemmen, nagelbijten
  • poetsadviezen 
  • het verwijderen van tandplaque, tandsteen en aanslag
  • aanbrengen van beschermde laklagen of vernissen

Niets is moeilijker dan het veranderen van gedrag. Wie vroeg het juiste gedrag aanleert, heeft daar een leven lang plezier van. Begin daarom direct met tandenpoeten als het eerste tandje doorbreekt en neem hem/haar mee naar de mondzorgpraktijk. Samen met je mondzorgverlener kun jij het gebit van je kind gaaf houden. Is dat niet Gewoon Gaaf?

100% vergoeding voor preventieve behandeling
Wist je dat jeugd tot 18 jaar 100% vergoeding krijgt door de basis verzekering? Er zijn tot 18 jaar dus geen kosten voor een afspraak met de mondhygienist.

graphic elements
loading