Implantaat verzorging

Is controle door de mondhygienist mogelijk bij een gebitsprothese en/of implantaten?
Bij verlies van één of meerdere tanden en kiezen kunnen deze worden vervangen door een volledige of gedeeltelijke prothese, eventueel gedragen door implantaten.
Een implantaat lijkt op een titanium schroefje in het kaakbot. Het titanium is biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam dat niet afstoot. Jouw kaakbot groeit tegen het implantaat aan.
De behandeling van een implantaat wordt gedaan door een tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Uiteraard onstaan geen gaatjes in implantaten, echter een tandvleesontsteking kan ook ontstaan rondom implantaten. Om tanden en kiezen en gebitsprothese of implantaten schoon te houden is nazorg door de mondhygiënist heel belangrijk.
Om ontstekingen te voorkomen, bezoek je de mondhygiënist. Zij zal je uitleggen hoe je het gebit, prothese en/of implantaten het beste dagelijks kunt verzorgen. Tevens is het voornaam om met enige regelmaat implantaten professioneel te laten reinigen. De combinatie van een goede dagelijkse zelfzorg en regelmatige professionele reiniging draagt bij tot behoud van de implantaten.

Afspraak maken of bel 0485 53 03 03