Implantaat verzorging

Breng een bezoek aan de mondhygiënist bij gebitsprothese en/of implantaten
Bij verlies van één of meerdere tanden en kiezen kunnen deze worden vervangen door een volledige of gedeeltelijke prothese, eventueel gedragen door implantaten.
Een implantaat lijkt op een titanium schroefje in uw kaakbot. Het titanium is biocompatibel, dat wil zeggen dat uw lichaam dat niet afstoot. Uw kaakbot groeit tegen het implantaat aan.
De behandeling van een implantaat wordt gedaan door een tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Uiteraard krijgt u geen gaatjes in implantaten, echter een tandvleesontsteking kan ook ontstaan rondom implantaten. Om uw tanden en kiezen en gebitsprothese of implantaten schoon te houden is nazorg door de mondhygiënist heel belangrijk.
Om ontstekingen te voorkomen, bezoekt u de mondhygiënist. Zij zal u uitleggen hoe u uw gebit, prothese en/of implantaten het beste dagelijks kunt verzorgen. Tevens is het voornaam om met enige regelmaat uw implantaten professioneel te laten reinigen. Om implantaten zorgvuldig te reinigen worden Teflon instrumenten gebruikt en gepolijst met niet schurende tandpasta in plaats van polijstpasta. De combinatie van een goede dagelijkse zelfzorg en regelmatige professionele reiniging draagt bij tot behoud van de implantaten.

Afspraak maken of bel 0485 53 03 03