Informatie voor verwijzers

Beste verwijzer,

Fijn dat we elkaar (sinds onze start in 2001) zo goed weten te vinden en samen werken aan professionele en verantwoorde mondzorg. Dit leek me een mooi moment om u te bedanken voor de prettige samenwerking, voor de verwijzingen en voor het in ons gestelde vertrouwen.

Daarnaast willen het volgende met u delen:

  • Sinds 1 januari 2021 geldt de nieuwe paro-classificatie die uitgaat van drie categorieën. ‘Staging’ en ‘grading’ zijn de criteria die het stadium (stage) en snelheid van progressie (grade) bepalen. Lees hier meer over op de website van de NVVP: NVvP - De Nieuwe Paro-classificatie
  • Patiënten met pockets van 4-5 mm (PPS2) behandelen we graag. Met een eenvoudige therapie is dit snel onder controle.
  • Ook jonge patiënten en hun ouders die interesse hebben in een GewoonGaaf VIP behandeling kunt u doorsturen.
  • Wij zijn getraind om parodontale behandelingen grondig en zorgvuldig uit te voeren. Een gezond parodontaal fundament is ons doel. Voor de overige tandheelkundige behandelingen adviseren we de patiënt de huistandarts te bezoeken. Wij zijn van mening dat o.a. periodieke controle, restaureren en het maken van röntgenfoto’s de taak van de tandarts is.
  • De grondige initiële parodontale therapie voeren we meestal uit onder lokale anesthesie. De mondhygiënist is hierin functioneel zelfstandig, maar we hebben wel uw schriftelijke toestemming voor anesthesie nodig.
  • Voor verwijzingen kunt u gebruik maken van het nieuwe digitale verwijsformulier. Wanneer u deze retourneert via ZorgMail zijn patiëntgegevens beschermd conform de richtlijnen AVG. Verwijst u liever middels papieren post, dan kunt u gebruik maken van ons verwijsformulier.
  • Patiënten zijn in goede handen. Vanuit onafhankelijk patiënten onderzoek in 2022 krijgen wij een rapportcijfer van 9,6.
  • Patiënten tot 18 jaar krijgen de behandeling bij de mondhygiënist voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen krijgen meestal 75 – 80% vergoed bij een aanvullende tandheelkundige verzekering.

In 2023 staat ons team van 4 mondhygiënisten klaar! We werken met veel plezier en blijven werken aan professionele en verantwoorde mondzorg zoals men van ons gewend is.

Uw verwijzingen zijn welkom! Met hartelijke groet,  

Claudie Schutgens
namens team Mondhygienistenpraktijk Boxmeer

graphic elements
loading